poniedziałek, 19 sierpnia 2013

Nadziana cukinia :)



Składniki:
- 1 średnia cukinia
- 1 duża marchewka
- kawałeczek papryczki chili
- kilka fasolek szparagowych
- kilka pomidorków koktajlowych bądź 1 duży
- 4 plasterki szynki
- 1 średnia cebula
- pietruszka, koperek, świeża bazylia i oregano
- sól do smaku
- 2 łyżki oleju rzepakowego
- 50 g startego sera bądź mozzarelli


PS.: Cukinię można nadziać czym tylko się chcę, każde warzywko będzie pasować :)

Przygotowanie:
Cukinie przekrajemy wzdłuż. Wydrążamy środek. Pozostałe składniki, jeśli to konieczne obieramy i kroimy w kostkę czy w plasterki :) dodajemy sól, olej i parmezan i wszystko dokładnie mieszamy. Całym naszym nadzieniem faszerujemy cukinię. Wkładamy do nagrzanego piekarnika na 170 stopni na 25 minut i kolejne 25 na 190 stopni.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...