Jagodowy krem z tofu :)

12 lipca 2014

Jakiś czas temu zobaczyłam na jednym blogu czekoladowy/kakaowy krem z tofu. Wyglądał przepysznie! Postanowiłam zrobić swoją wersję. Jako że miałam w zanadrzu świeże jagody, to właśnie z nimi zrobiłam tę kremową masę. Wyszło pysznie!


Składniki:
  • 180 g tofu naturalnego 
  • 3 czubate łyżki gęstego jogurtu naturalnego lub sojowego
  • 200 g świeżych jagód
  • do smaku stewia/ksylitol/miód

Przygotowanie:
  1. Wszystkie składniki zblenduj do momentu uzyskania gładkiej konsystencji.


1 komentarz

  1. ciągle się zbieram, zeby spróbować słodyczy z tofu, jakoś ciężko mi się odważyć... no ale jagody uwielbiam, może od nich zacząć... :)

    OdpowiedzUsuń