poniedziałek, 7 lipca 2014

Współpraca z Zielonym Nurtem :)

Zielony Nurt jest firmą zajmującą się sprzedażą zdrowej żywności, gdzie szczególny "nacisk" położony jest na wytwarzanie tłoczonych olejów na zimno z roślin oleistych i zielarskich. Produkty Zielonego Nurtu odznaczają się wysoką jakością, poddawane są ciągłej kontroli jakości i wyrobu gotowego, dzięki czemu konsument dostaję wyrób certyfikowany o pełnych właściwościach zarówno zdrowotnych, odżywczych jak i smakowych.

Bogata oferta sklepu na pewno zadowoli każdego miłośnika olejów, bowiem znaleźć tam możemy m.in.: olej lniany, z rokitnika, wiesiołka, konopny, z pestek dyni, lnianki, ostropestu, kokosowy, arganowy, z maku, z dyni, sezamowy i wiele wiele innych. Zapraszam do zapoznania się ofertą sklepu :) Dawno nie widziałam aż tylu wariatów olejów. Wybór jest ogromny! Mnie osobiście bardzo ciekawi olej z maku, dyni, rokitnika, wiesiołka, konopny, których w swojej kuchni jeszcze nie miałam :) W sumie, to chętnie spróbowałabym wszystkich :)

Dzięki współpracy z Zielonym Nurtem moja kuchenna szafka zapełniła się olejem słonecznikowym i siemieniem lnianym. Tak, tak siemieniem, ponieważ sklep ma też Nam do zaoferowania szeroką gamę produktów sypkich, a także soków, przypraw, ziół oraz produktów bio :)


Od razu napiszę, że to nie taki zwykły olej słonecznikowy, który można znaleźć niemalże na każdej półce sklepowej. Olej z pestek słonecznika Zielonego Nurtu odznacza się bogatszym, pełniejszym, aromatyczniejszym smakiem jak i zapachem.


Jest bogate w Niezbędne Nienasycone Kwasy Tłuszczowe, błonnik pokarmowy (rozpuszczalny i nierozpuszczalny), witaminy rozpuszczalne w wodzie (z grupy B), sole mineralne, lecytynę. Posiada wiele właściwości zdrowotnych: eliminuje nadmiar złego cholesterolu we krwi, wpływa pozytywnie na schorzenia układu pokarmowego (działa osłonowo i łagodząco) i oddechowego (nawilża śluzówkę podczas występowania kaszlu), wzmaga perystaltykę jelit, dzięki czemu zapobiega zaparciom, ceniony także w nieżytach, nadkwasotach i wrzodach.
Siemię lniane ma szerokie zastosowanie, można go dodawać do wielu potraw i produktów. Ja często dodaje go do jogurtów, owsianek, posypuję nim potrawy obiadowe, jak i kanapki, znajduję się on także w domowym chlebie, różnych ciasteczkach. Tak, na prawdę można dodawać go do wszystkiego. Nie odznacza się jakimś szczególnym smakiem, dlatego nie należy się obawiać, że wpłynie negatywnie na smak potrawy, wręcz przeciwnie wzbogaci ją w zdrowe składniki odżywcze i nada nieco chrupkości :)


Mam dla Was niespodziankę :) Zielony nurt przekazał kod, dzięki któremu zapłacicie mniej za swoje zakupy  :) Oto on -> BL100148


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...