piątek, 22 sierpnia 2014

Jogurtowe placuszki otrębowe z musli - bez mąki i cukru :)

Barmar w swojej ofercie posiada wysokiej jakości, ekologiczne Bio musli Adama, z tej samej serii pochodzi również czekoladowe ciasto Adama, o którym pisałam tutaj. Musli smakuje wyśmienicie zarówno z mlekiem, jak i jogurtem, w postaci deseru owocowo-jogurtowego oraz owsianki. Także jest świetne do przyrządzenia musli-placuszków. Zaraz przedstawię Wam przepis, a tymczasem zapraszam do dokładnego przyjrzenia się omawianego przeze mnie produktu.


Bio musli Adama jest produktem niskowęglowodanowym o minimalnej ilości cukru. Na pierwszym miejscu w składzie musli znajdziemy płatki sojowe, produkowane oczywiście z soji, odznaczające się wysoką zawartością białka. Następnie: orzech włoski, płatki migdałów, sezam, płatki dyni, słonecznik, maliny, czarna porzeczka, wiśnia, wiórki kokosowe. Skład mówi sam za siebie, musli musi być pyszne i takie jest! 

100 g mieszanki dostarcza:
kcal: 396
białko: 36,4 g
węglowodany: 25,2 g
w tym cukry: 9,8 g
tłuszcze: 13,8 g



Składniki:
- 100 g otrębów pszennych
- 100 g płatków owsianych/orkiszowych
- 100 g Bio musli Adama (Barmar)
- 300 g jogurtu naturalnego
- 100 g mleka
- 1 płaska łyżeczka sody
- 2 łyżki miodu/ksylitolu
- 1 łyżka oleju (u mnie z awokado)
Dodatkowo:
- jabłko
- jogurt naturalny
- cynamon
- Bio musli Adama (Barmar)

Przygotowanie:
Otręby i płatki zblenodwać na "mąkę". Dodać pozostałe składniki i wymieszać. Na patelni rozgrzać 1 łyżkę oleju i nakładać po jednej łyżce masy. Smażyć na małym ogniu, po kilka minut z każdej strony. Uwaga: Ciasto może zgęstnieć, wówczas można dodać mleko.
Podawać z krążkami jabłka wypełnionymi jogurtem, posypać cynamonem i musli Adama.
Smacznego :)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...