Kokosowa jęczmianka z bananem, tahini i żurawiną :)

26 listopada 2014

Delikatna, rozgrzewająca i....kokosowa! Smak kokosowy to jeden z moich najulubieńszych. Owsianka, to znaczy jęczmianka wyszła przesmaczna! Pierwszy raz użyłam mąki kokosowej do zagęszczenia i jestem zachwycona. Śniadanko nabiera kremowej konsystencji i całość nieziemsko pachnie kokosem. Jak najbardziej polecam.



Składniki:

Przygotowanie:
  1. Płatki jęczmienne zalej wrzątkiem i odstaw na 10 minut. 
  2. Zagotuj mleko, dodaj płatki (wcześniej odlej niewchłoniętą wodę), stewię i gotuj na małym ogniu przez ok. 5 minut. 
  3. Dodaj połowę banan, którego należy rozgnieść widelcem. Zamieszaj. 
  4. Następnie wsyp mąkę kokosową i energicznie mieszaj do połączenia się składników. 
  5. Ściągnij z gazu po ok. 3 minutach. Udekoruj drugą połową banana, łyżeczką tahini i żurawiną.


3 komentarze

  1. tahini uwielbiam, całość świetna! zapraszam do udziału w konkursie :) http://foodmania-przepisy.blogspot.com/2014/11/uwaga-konkurs-swiateczny.html

    OdpowiedzUsuń
  2. Płatków jęczmiennych jeszcze nie jadłam, muszę sobie w końcu zrobić odmianę od owsianych :)

    OdpowiedzUsuń