Pieczone pomidorki z czarnuszką :)

30 listopada 2014

Czarnuszka wykorzystywana jest głównie do wypieków pieczywa, świetnie współgra z warzywami, a także można stosować ją do potraw mięsnych jako odpowiednik pieprzu. Poniżej pyszna, zdrowa, lekkostrawna i bardzo prosta propozycja na pieczone pomidorki, które smakują wyśmienicie i oryginalnie. 



Składniki:

Przygotowanie:
  1. Pomidorki przekrój na pół, oprósz solą i obsyp czarnuszką. 
  2. Wstaw do nagrzanego piekarnika na 200*C na 10 minut.


5 komentarzy

  1. Ciekawa przekąska dla zdrowa:)

    OdpowiedzUsuń
  2. Wygląda bardzo apetycznie :)

    OdpowiedzUsuń
  3. świetna przekąska, bądź dodatek do obiadu :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Nie wpadłam na to wcześniej! Jutro przygotuję sobie taki dodatek do obiadu.

    OdpowiedzUsuń
  5. Jako dodatek do obiadu-świetny pomysł! Pieczone pomidorki wyglądają tak smacznie.
    Pozdrawiam,
    https://cukierkowegotowanie.wordpress.com/

    OdpowiedzUsuń