wtorek, 9 grudnia 2014

Amarantuski, czyli proteinowe placuszki :)

Mąka amarantusowa w połączeniu z odżywką proteinową od Kulturystyka.sklep.pl daje przepyszny efekt! Placuszki są niezwykle delikatne, mięciutkie, słodziutkie, pięknie pachną wanilią, którą wyczujesz także podczas jedzenia. Według mnie, amarantus nadaje potrawom lekko orzechowego smaku. Pycha!



Składniki (6 placuszków):
  • miarka odżywki białkowej waniliowej 
  • 2 czubate łyżki mąki amarantusowej
  • 1 łyżka jogurtu naturalnego
  • 1 duże jajko
  • 1 łyżeczka oleju 
  • dodatkowo: syrop klonowy, słonecznik 

Przygotowanie:
  1. Połącz ze sobą jajko, mąkę amarantusową, białko i jogurt naturalny. 
  2. Na patelni rozgrzej 1 łyżeczkę oleju. 
  3. Nakładaj po 1 łyżce masy i smaż po 2-3 minuty z każdej strony. 
  4. Podawaj polane syropem klonowym i posypane ziarenkami.


1 komentarz:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...