sobota, 6 grudnia 2014

Pudding chia na mleku kokosowym z gorzką czekoladą :)

Mleko kokosowe, które sama robiłam, o TUTAJ, wykorzystałam do przygotowania puddingu z chia. Co mnie zaskoczyło? Gęstość puddingu - zdecydowanie konsystencja puddingu wyszła bardziej zwarta niż jak to jest zazwyczaj przy wykorzystaniu normalnego mleka. Ale efekt końcowy jak najbardziej zadowalając. Jest kokos - to musi być pysznie! Ogólnie pisząc - bardzo kokosowo, kremowo z przełamującym smakiem gorzkiej czekolady :)



Składniki:
Przygotowanie:
Do słoiczka wsypać nasiona chia, zalać mlekiem kokosowym, wstrząsnąć. Po 10 minutach ponownie energicznie wstrząsnąć, daje nam to pewność, że nasionka się nie skleją. Wstawić do lodówki na kilka godzin, a najlepiej na całą noc. Przed podaniem posypać startą czekoladą.


Nasionka chia w sklepie Skworcu tylko 4,95 zł za 80 g!!!!!

2 komentarze:

  1. uwielbiam puddingi z tymi uroczymi i pysznymi nasionkami chia :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Jak to wszystko ślicznie wygląda :) W sam raz na śniadanie 14 lutego :D

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...