Owsianka na mleku migdałowym z masłem migdałowym :)

31 stycznia 2015

Zdecydowałam się w końcu na zakup mleka migdałowego, co na początek zaowocowało powstaniem tej o to owsianki. Prostej i smacznej. Słodkiej, bowiem mleko w składzie posiada syrop z agawy, który nadaje delikatnej słodyczy. Dodatki takie jak masło migdałowe, migdały i banan sprawiły, że całość komponowała się wyśmienicie.



Składniki:

Przygotowanie:

  1. Płatki zalej wrzątkiem i odczekaj ok. 15 minut aż wchłoną wodę. 
  2. Mleko migdałowe zagotuj. Dodaj płatki i gotuj chwilkę, do uzyskania odpowiedniej konsystencji. 
  3. Podawał z masłem migdałowym, migdałami i dojrzałym bananem.



3 komentarze

  1. Bardzo migdałowo i na pewno pysznie ;)

    OdpowiedzUsuń
  2. Wygląda przepysznie i tak też musiała smakować, patrząc na składniki ;) Bardzo gęsto, kremowo i migdałowo ;) I wydaje mi się, że największą "migdałowość" nadało masło migdałowe :P

    OdpowiedzUsuń
  3. Tyle naszych ulubionych migdałów, że aż idziemy przeszukać nasze szafki czy przypadkiem jakaś paczka się nie zapodziała :D

    OdpowiedzUsuń