piątek, 2 stycznia 2015

Proteinowe gofry karobowe :)

Obecność w kuchennej szafce mąki orkiszowej zaowocowała w pyszne i zdrowe gofry karobowe :) Dzięki odżywce białkowej gofry zyskały na wartości, smaku i słodyczy :) Całość smakuje genialnie! Wyważony waniliowo - karobowy smak, delikatna słodkość i miękkość wypieku gwarantuje udane poranne śniadanie :) 



Składniki (na 3 gofry):


Przygotowanie:

  1. Żółtko oddzielić od białka, a białko ubić na sztywną pianę.
  2. Pozostałe składniki zmiksować wraz z żółtkiem.
  3. Dodać białko i delikatnie zamieszać.
  4. Gofrownicę rozgrzać i nasmarować olejem kokosowym.
  5. Wylać ciasto i piec 6 minut.
  6. Podawać z ulubionymi dodatkami, np. masłem migdałowym :) 

5 komentarzy:

  1. Ostatnio były u nas naleśniki, więc teraz czas na takie gofry! :D

    OdpowiedzUsuń
  2. super, pysznie i zdrowo :) chciałabym mieć taką fajną gofrownicę, niestety mieszkanie za małe i już muszę się pilnować z kupowaniem sprzętów wszelakich...

    OdpowiedzUsuń
  3. Też dzisiaj jadłam gofry na śniadanie :P Twoje wyglądają bardzo smakowicie. Z masłem migdałowym muszą mieć super smak :)

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...