Proteinowe gofry karobowe :)

2 stycznia 2015

Obecność w kuchennej szafce mąki orkiszowej zaowocowała w pyszne i zdrowe gofry karobowe. Dzięki odżywce białkowej gofry zyskały na wartości, smaku i słodyczy. Całość smakuje genialnie! Wyważony waniliowo - karobowy smak, delikatna słodkość i miękkość wypieku gwarantuje udane śniadanie.



Składniki (na 3 gofry):

Przygotowanie:
  1. Żółtko oddziel od białka. Białko ubij na sztywną pianę.
  2. Pozostałe składniki zmiksuj wraz z żółtkiem.
  3. Dodaj białko i delikatnie zamieszaj.
  4. Gofrownicę rozgrzej i nasmaruj olejem kokosowym.
  5. Wylej ciasto i piecz ok. 6 minut.
  6. Podawaj z ulubionymi dodatkami, u mnie masło migdałowe.

5 komentarzy

  1. zbyt dawno nie jadłam gofrów! :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Ostatnio były u nas naleśniki, więc teraz czas na takie gofry! :D

    OdpowiedzUsuń
  3. super, pysznie i zdrowo :) chciałabym mieć taką fajną gofrownicę, niestety mieszkanie za małe i już muszę się pilnować z kupowaniem sprzętów wszelakich...

    OdpowiedzUsuń
  4. Też dzisiaj jadłam gofry na śniadanie :P Twoje wyglądają bardzo smakowicie. Z masłem migdałowym muszą mieć super smak :)

    OdpowiedzUsuń