Truskawkowo - bananowa kasza jaglana :)

12 lutego 2015

Jakiś czas temu w sklepach zaczęły pojawiać się świeże truskawki. Smakiem nie przypominają tych dopiero co zerwanych z krzaczka z domowego ogródka. Mimo wszystko truskawki kupiłam i choć nie były bardzo słodkie to nawet były smaczne.



Składniki:
  • 45 g kaszy jaglanej
  • 300 ml mleka
  • 5 truskawek
  • 1 banan

Przygotowanie:

  1. Mleko zagotuj. Wsyp kaszę. Gotuj na małym ogniu pod przykryciem około 15-20 minut. 
  2. Następnie wmieszaj 1/2 banana rozgniecionego na "paćkę" i 4 truskawki pokrojone w drobną kostkę. 
  3. Podawaj z pozostałą ilością owoców i kostką gorzkiej czekolady.


3 komentarze

  1. Mi także lata bardzo brakuje :( Twoje śniadanie wygląda cudownie, ale ja z truskawkami poczekam na sezon :) Póki co pozostają mi mrożone :P Ale bardzo podoba mi się zestawienie truskawki - banan i gorzka czekolada :)

    OdpowiedzUsuń
  2. My też skusiłyśmy się na taki truskawki :P Choć smak zostawia wiele do życzenia to i tak mamy do nich słabość :)

    OdpowiedzUsuń
  3. jaglanka na słodko z dodatkiem truskawek- niebo w gębie :)

    OdpowiedzUsuń