Waniliowa owsianka proteinowa :)

8 lutego 2015

Dodatek odżywki białkowej nadał owsiance słodkiego, w tym przypadku waniliowego smaku. Odżywka od Kulturystyka.sklep.pl sprawdziła się idealnie. Nadała puszystości i lekkości. 



Składniki (1 porcja):
Dodatki:
  • jagody goji
  • domowe masło orzechowe

Przygotowanie:
  1. Płatki zalej wrzątkiem i odstaw do momentu wchłonięcia się wody. 
  2. Następnie zagotuj 200 ml wody, dodaj płatki i gotuj przez kilkanaście minut, aż uzyskasz preferowaną konsystencje. 
  3. Kolejno ściągnij z ognia, dodaj odżywkę i energicznie wymieszaj. Odstaw na 10 minut. 
  4. Podawaj z ulubionymi dodatkami.


5 komentarzy

  1. Wygląda bardzo smakowicie i faktycznie puszyście ;) Ta odżywka pewnie nadała fajny smak. Nigdy nie próbowałam takich odżywek, więc ciężko wyobrazić mi sobie smak tej owsianki ;)

    OdpowiedzUsuń
  2. już widzę, że było to pyszne! :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Kiedyś też używałyśmy odżywki białkowej ale do wypieków. Fajnie zastępowała mąkę w ciastach z ciecierzycy :)

    OdpowiedzUsuń
  4. o muszę wypróbować mam odżywkę więc jutro robię na kolacyjke !

    OdpowiedzUsuń