środa, 16 marca 2016

Bezglutenowe placuszki proteinowe :)

Przepis prosto z mojego dzisiejszego talerza :) Szybkie śniadanko urozmaicające nieco codzienne owsianki. Placuszki są bogate w białko, bardzo delikatne, wręcz rozpływające się w ustach :) Czekoladowe z kawałkami kakao. Oblane naturalnym jogurtem bananowym. Pycha!
Składniki:
  • 1 jajko
  • 1 miarka (20 g) białka ryżowego czekoladowego (użyłam Sun Warrior)
  • 1/4 łyżeczki bezglutenowego proszku do pieczenia
  • 1 łyżka mąki owsianej bezglutenowej 
  • 1 łyżeczka ziaren kakao 
  • 2 czubate łyżki jogurtu naturalnego 
Jogurt bananowy:
  • jogurt naturalny 
  • 1/2 banana 
  • rodzynki
Przygotowanie:
  1. Wszystkie składniki wymieszaj w misce. 
  2. Patelnię mocno nagrzej i nakładaj po 1 łyżce masy. Smaż na nieco mniejszej mocy po ok. 1 minucie. Przewróć w momencie pojawienia się pęcherzyków na cieście. 
  3. Podawaj z jogurtem wymieszanym z połową rozgniecionego banana i rodzynkami.

3 komentarze:

  1. Często na weekend robimy tego typu placuszki bo wtedy mamy więcej czasu na ich przygotowanie :) i zawsze do nich jest banan :D

    OdpowiedzUsuń
  2. Sama takich nie zrobię, ale wyglądają przepysznie - widać w nich bogate wnętrze ;)

    OdpowiedzUsuń
  3. Pyszne placki ! Ja często robię je w weekendy :)

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...