Bezglutenowa owsianka trzy kolory :)

4 października 2016

Niby prosta, ale jakoś tak bardzo mi się spodobała, więc postanowiłam się podzielić z Wami moją trójbarwną owsianką!


Składniki: 
  • 40 g płatków owsianych bezglutenowych 
  • 200 ml mleka roślinnego 
  • 1 łyżka masła orzechowego 
  • 1 łyżka dżemu malinowego 
  • 1 łyżka dżemu wiśniowego (Natjun) 

Przygotowanie:
  1. Do garnka wlej mleko i wsyp płatki. Gotuj do momentu uzyskania kremowej konsystencji. 
  2. Gotową przełóż do miseczki, a na wierzchu ułóż dodatki. 

6 komentarzy

  1. Ja uwielbiam takie proste połączenia :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Proste a jakie smaczne :) I te dodatki :) Super ;)

    OdpowiedzUsuń
  3. Nie potrafiły byśmy się zdecydować na jeden dodatek, więc na pewno też byśmy wszystkie trzy do miseczki wrzuciły :-P

    OdpowiedzUsuń
  4. Pyszna owsianka, a je też bym pożarła wszystkie dodatki :)

    OdpowiedzUsuń
  5. Uwielbiam połączenie masła orzechowego z dżemem :)

    OdpowiedzUsuń
  6. Pewnie wybrałabym jeden dodatek i pewnie byłoby to masło orzechowe, bo nigdy nie dodawałam go do owsianki :)

    OdpowiedzUsuń