Kremowa bezglutenowa owsianka z musem kokosowym :)

1 listopada 2016

Ciepłe owsianki aktualnie umilają mi coraz to zimniejsze poranki. Przyjemnie rozgrzewają, są sycące, dzięki czemu energii wystarcza mi na przynajmniej 3-4 godziny. W dzisiejszej pysznej miseczce można znaleźć gęstą i kremową owsiankę, której głównym atutem jest niezwykle aromatyczny, mocno wyczuwalny mus kokosowy. Sprawia, że owsianka wychodzi bajecznie smaczna i intensywnie kokosowa. Dodatkami są masło orzechowe, wiórki kokosowe i maliny (jak dobrze, że zamroziłam kilka torebek na przyszłe miesiące 😎). 


Składniki:

Przygotowanie:
  1. Do rondelka przełóż płatki, stewię, błonnik i mus kokosowy. Całość zalej mlekiem. Gotuj do momentu powstania gęstej masy. 
  2. Gotową przelej do miseczki i ułóż dodatki. 

6 komentarzy

  1. Ale cudeńko! Idealne na takie pochmurne dni :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Owsianka idealna na kazdą okazję, porę, humor i brak humoru :) Z takimi dodatkami musiała smakować wspaniale... ten mus jest interesujący :) Do szczęścia zabrakłoby mi tylko kakao i orzechów (jako dodatek do owsianki) :D

    OdpowiedzUsuń
  3. Zjadlabym taka intensywnie kokosowa z malinami - jaka szkoda, ze ich nie zamrozilam :( Ale mam w sloiczku! :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Pyszne połączenie! I te maliny... :)

    OdpowiedzUsuń
  5. Kokos swoją drogą ale te maliny do tego ^_^ <3

    OdpowiedzUsuń
  6. Wygląda wspaniale, zwłaszcza z tymi świeżymi malinami :)

    OdpowiedzUsuń