środa, 9 lipca 2014

Lekka sałatka z tofu, wędzonym łososiem i olejem z awokado :)

Całkowicie zapomniałam o sałatce, do której jako pierwszej użyłam oleju z awokado od BadaPak :)
Do swojej sałatki użyłam dwóch rodzajów sałat, delikatnej masłowej i ostrej rukoli. Dodatkami był wędzony łosoś i marynowane tofu od Polsoja, które świetnie zgrało się z pozostałymi składnikami. Kwintesencją sałatki był kremowy, jogurtowy sos z olejem z awokado i natką pietruszki :)



Składniki:
- kilka liści sałaty masłowej
- kilka liści rukoli
- średni pomidor
- 100 g wędzonego łososia
- 90 g marynowanego tofu Polsoja

Sos:
- 4 łyżki jogurtu naturalnego
- 1 łyżka oleju z awokado BadaPak
- świeża natka pietruszki
- przyprawy: sól, pierz ziołowy, pieprz cayenne

Chyba każdy wie jak robi się sałatkę :) Więc pozostaje mi życzyć Wam smacznego :)

1 komentarz:

  1. znowu jakiś fajny olej o Was :) do tego łosoś - biorę w ciemno!

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...