tag:blogger.com,1999:blog-1116522569060661944.post4753266243174367613..comments2024-03-28T10:34:21.010+01:00Comments on Zdrowie na języku: Powidła śliwkowe - bez cukru, 100% owoców :) Zdrowie na językuhttp://www.blogger.com/profile/16960802531203049156noreply@blogger.comBlogger10125tag:blogger.com,1999:blog-1116522569060661944.post-89829055473956471922016-08-29T06:39:31.496+02:002016-08-29T06:39:31.496+02:00Mi i mamie to nie przeszkadza a mama jest zachwyco...Mi i mamie to nie przeszkadza a mama jest zachwycona... mówi, że to prawdziwy smak śliwek :) Na początku kiedy wspomniałam o takich powidłach, nie była do końca przekonana - myślała, że doda chociaż odrobinkę cukru bo bez niego nikt nie będzie ich jadł... a jak smazyła to co rusz podjadała :P<br /><br />Nie ma za co :) W internecie jest sporo przepisów, więc w razie czego masz się czym ratować ;)Ervishahttps://www.blogger.com/profile/07917696057008262139noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1116522569060661944.post-47056588087753052632016-08-28T19:23:16.577+02:002016-08-28T19:23:16.577+02:00Wyglądają tak jedwabiście :) Ja jeszcze nic ze śli...Wyglądają tak jedwabiście :) Ja jeszcze nic ze śliwek nic nie robiłam (muszę pokupować słoiki, bo mąż mi jakimś dziwnym trafem powywalał je podczas przeprowadzi...), ale też zamierzam niedługo zabrać się za powidła :)u rudej na talerzuhttps://www.blogger.com/profile/14474911171101333079noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1116522569060661944.post-80101393166731429482016-08-28T14:45:46.676+02:002016-08-28T14:45:46.676+02:00Na razie od tygodnia przerabiamy pomidory ale za ś...Na razie od tygodnia przerabiamy pomidory ale za śliwki też musimy się wziąć :D<br />Powidła kochamy całym sercem nawet bardziej niż wszelkie dżemy i konfitury :P Candy Pandashttps://www.blogger.com/profile/00212939215666294102noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1116522569060661944.post-87431857760840465522016-08-28T12:49:26.801+02:002016-08-28T12:49:26.801+02:00Na pewno jest to związane z odmianą śliwek i stopn...Na pewno jest to związane z odmianą śliwek i stopnień ich dojrzałości. Dokładnie, za takie powidła, z tak dobrym składem trzeba byłoby zapłacić nie małe pieniądze, dlatego warto trochę poświęcić czasu i zrobić swoje :)<br /><br />O widzisz, nie wiedziałam, dzięki za informacje :) Może kiedy zrobię CzekoŚliwki :) Zdrowie na językuhttps://www.blogger.com/profile/16960802531203049156noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1116522569060661944.post-14250962729660967712016-08-28T12:32:44.711+02:002016-08-28T12:32:44.711+02:00Nasze powidła to raczej kwaśne z nutką słodyczy :P...Nasze powidła to raczej kwaśne z nutką słodyczy :P Może inna odmiana śliwek, inny stopień ich dojrzałości? Ale dzisiaj moja mama powiedziała, że cukru na bank nie trzeba dodawać bo są pyszne i co rusz podjadała podczas smażenia ;) Co chwilę powtarza jakie to zdrowe, pyszne i ile by zapłacił za takie naturalne powidła ;)<br /><br />Zgadza się.. dodaje się czekoladę i jeśli ktoś chcę to kakao ;) Tylko do czekośliwki powideł nie wysmażamy tak bardzo jak zwykłe, ponieważ czekolada i ew. kakao je zagęsci ;)Ervishahttps://www.blogger.com/profile/07917696057008262139noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1116522569060661944.post-91121222746576759612016-08-28T08:59:27.558+02:002016-08-28T08:59:27.558+02:00takie przetarte powidła muszą być pyszne!takie przetarte powidła muszą być pyszne!kasiachttps://www.blogger.com/profile/14215226029112104628noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1116522569060661944.post-7858825631996166352016-08-28T08:53:21.635+02:002016-08-28T08:53:21.635+02:00U mnie właśnie też czuć tą kwaskowatość, ale w poł...U mnie właśnie też czuć tą kwaskowatość, ale w połączeniu ze słodyczą powstaje pyszna masa, której nie trzeba niczym "doprawiać" :) Czekośliwka też fajny pomysł. Nidy nie robiłam. To polega na dodaniu do powideł czekolady? :)Zdrowie na językuhttps://www.blogger.com/profile/16960802531203049156noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1116522569060661944.post-74530870278008993012016-08-28T06:46:19.642+02:002016-08-28T06:46:19.642+02:00A ja po prostu szypułkuję, duszę, blenduję i ponow...A ja po prostu szypułkuję, duszę, blenduję i ponownie duszę - ale nie są wtedy takie gęste, jednak mnie to nie przeszkadza :)EllaCantohttps://www.blogger.com/profile/09581203720819437324noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1116522569060661944.post-81023024194204499332016-08-28T06:37:30.984+02:002016-08-28T06:37:30.984+02:00Zbieg okoliczności? Wczoraj kupiłam 6 kg śliwek na...Zbieg okoliczności? Wczoraj kupiłam 6 kg śliwek na powidła śliwkowe bez cukru i zaczełam smazyć :D Mama najpierw mówiła aby dodać chociaż odrobinę cukru ale kiedy spróbowała stwierdziła, że chociaż są kwaśne to są też przepyszne i ze cukier jest niepotrzebny ;) Zastanawiam się, czy z połowy nie zrobić czekośliwki ;)Ervishahttps://www.blogger.com/profile/07917696057008262139noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1116522569060661944.post-86861365517688372322016-08-28T03:04:42.502+02:002016-08-28T03:04:42.502+02:00Powidła idealne :) I co za kolor! <3Powidła idealne :) I co za kolor! <3Nataliehttps://www.blogger.com/profile/05571175972449090054noreply@blogger.com