Bardzo proste w wykonaniu, wymagają niewielu składników, zdrowe, bez dodatku cukru, mięciutkie, delikatne, kremowe, po prostu pyszne! Polecam, koniecznie spróbujcie.
Składniki (na 8 serniczków):
- 80 g kaszy jaglanej słodkiej (Fresano)
- 600 ml mleka lub napoju roślinnego
- 2 czubate łyżki masła orzechowego
- stewia wg uznania
- dodatkowo: truskawki, gorzka czekolada
Przygotowanie:
- Zagotuj mleko. Wsyp kasze jaglaną i gotuj do miękkości, aż wchłonie niemal cały płyn. Odstaw do przestudzenia.
- Następnie przełóż do malaksera, dodaj masło orzechowe, stewię i zmiksuj na gładziutką, bezgrudkową masę.
- Przełóż do silikonowych foremek na muffinki, na wierzchu ułóż pokrojone w kostkę truskawki i czekoladę.
- Piekarnik nagrzej w 200*C. Serniczki piecz w 160*C przez 15 minut.
Masz rację my takimi serniczkami byłybyśmy w pełni usatysfakcjonowane :) Tym bardziej, że z masłem orzechowym :P
OdpowiedzUsuńcudowne!
OdpowiedzUsuńObłędnie wyglądają :D
OdpowiedzUsuńZ kaszy jaglanej można wyczarować cuda, a Twoje serniczki są kolejnym tego przykładem :):) Wyglądają przepysznie, a do tego zawierają przepyszne dodatki ;)
OdpowiedzUsuń