Bezglutenowa owsianka wegańska :)

18 lutego 2017

Chyba czas najwyższy nieco bardziej uszczuplać swoje malinowe zapasy w postaci mrożonych owoców i przetworów. Aby tego dokonać wraz z użyciem produktów Rosies powstała ta oto owsianka. Oprócz malinowych dodatków, napotkasz tu jeszcze akcent kokosowy, a dodatek płatków gryczanych nada trochę chrupkości. 


Składniki:
Dodatki:

Przygotowanie:
  1. Do garnka wsyp płatki owsiane i otręby, dodaj ksylitol i wlej napój roślinny. Gotuj ok. 5 minut, aż owsianka zgęstnieje.
  2. Gotową wyłóż do miseczki i dodaj dodatki. 

5 komentarzy

  1. Zazdroszczę Ci tych malinowych zapasów :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Taka owsianka to idealne rozpoczęcie dnia :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Szkoda, ze nie mrozilam malin - ale mam je w sloiku :) Pycha.

    OdpowiedzUsuń
  4. Z tego całego zestawienia najbardziej podoba mi się masło migdałowe i płatki gryczane na wierzchu :)

    OdpowiedzUsuń
  5. Tez jeszcze mam trochę owoców w zamrażarce i trzeba będzie jakoś je spożytkować ;) Twoja miseczka pysznie się prezentuje ;)

    OdpowiedzUsuń