Ciepłe owsianki aktualnie umilają mi coraz to zimniejsze poranki. Przyjemnie rozgrzewają, są sycące, dzięki czemu energii wystarcza mi na przynajmniej 3-4 godziny. W dzisiejszej pysznej miseczce można znaleźć gęstą i kremową owsiankę, której głównym atutem jest niezwykle aromatyczny, mocno wyczuwalny mus kokosowy. Sprawia, że owsianka wychodzi bajecznie smaczna i intensywnie kokosowa. Dodatkami są masło orzechowe, wiórki kokosowe i maliny (jak dobrze, że zamroziłam kilka torebek na przyszłe miesiące 😎).
Składniki:
- 50 g płatków owsianych bezglutenowych
- 250 ml napoju roślinnego
- 1 łyżka musu kokosowego (Look Food)
- 1 łyżeczka błonnika owsianego (Look Food)
- 1 łyżeczki stewi (Look Food)
- dodatki - maliny, masło orzechowe, wiórki kokosowe
Przygotowanie:
- Do rondelka przełóż płatki, stewię, błonnik i mus kokosowy. Całość zalej mlekiem. Gotuj do momentu powstania gęstej masy.
- Gotową przelej do miseczki i ułóż dodatki.
Ale cudeńko! Idealne na takie pochmurne dni :)
OdpowiedzUsuńOwsianka idealna na kazdą okazję, porę, humor i brak humoru :) Z takimi dodatkami musiała smakować wspaniale... ten mus jest interesujący :) Do szczęścia zabrakłoby mi tylko kakao i orzechów (jako dodatek do owsianki) :D
OdpowiedzUsuńZjadlabym taka intensywnie kokosowa z malinami - jaka szkoda, ze ich nie zamrozilam :( Ale mam w sloiczku! :)
OdpowiedzUsuńPyszne połączenie! I te maliny... :)
OdpowiedzUsuńKokos swoją drogą ale te maliny do tego ^_^ <3
OdpowiedzUsuńWygląda wspaniale, zwłaszcza z tymi świeżymi malinami :)
OdpowiedzUsuń