Czekoladowe trufle z malinową posypką :)

31 grudnia 2016

Uwielbiam wszelkiego rodzaju kulki energetyczne, batony wykonane z suszonych owoców i orzechów. Dzisiejsze kule to czekoladowe trufle, z dodatkiem pasty sezamowej i różowego pudru. Główna część jest intensywnie kakaowa, słodka, natomiast cieniutka warstwa zewnętrzna malinowo-kwaskowata. Pyszne połączenie smaków z ładnym efektem wizualnym.


Składniki (4 szt.):

Przygotowanie:
  1. Do malaksera/blendera/miksera przełóż liofilizowane maliny i zmiksuj na pyłek. Przełóż do miseczki.
  2. Do tego samego urządzenia przełóż daktyle, tahini i kakao. Miksuj aż powstanie jednolita masa. 
  3. Uformuj z niej 4 średniej wielkości kulki i obtocz w malinowym proszku. 
  4. Przełóż do lodówki, aby lekko stwardniały. 

5 komentarzy

  1. Świetnie wyglądają i z pewnością tak smakują :) Od razu ma się ochotę je zjeść :)

    Wszystkiego dobrego w nadchodzącym Nowym Roku: dużo uśmiechu, szczęścia, sukcesów, spełnienia marzeń oraz udanej zabawy sylwestrowej ;)

    OdpowiedzUsuń
  2. Ojejku, takie chałwowe się wydają! Pycha :) Szczęśliwego Nowego Roku!

    OdpowiedzUsuń
  3. Pięknie wyglądają dzięki malinom :)

    OdpowiedzUsuń
  4. My robimy taki puder do deserów z tych batonów Fruup :D Super się sprawdza jako posypka ;)

    OdpowiedzUsuń