Kokosowo - waniliowa jaglanka z bananem :)

29 grudnia 2014

Tak to ja mogę witać każdy poranek. Wszystkie ulubione smaki w jednym miejscu - wanilia, kokos, banan. Dodatek świeżej wody kokosowej jeszcze bardziej "podkręcił" smak całej jaglanki. 



Składniki:

Przygotowanie:
  1. Wymieszaj wodę kokosową i mleko. Dodaj ziarenka z połowy laski wanilii. Wszystko zagotuj także z oczyszczoną laską wanilii. 
  2. Dodaj kaszę i gotuj ok. 15 minut. 
  3. Następnie 2/3 banana rozgnieć na paćkę widelcem i dodaj do kaszy, wymieszaj. 
  4. Wyłącz ogień i pozostaw kaszę pod przykryciem na 10 minut, aby bardziej zgęstniała. 
  5. Przed podaniem na wierzchu ułóż resztę banana, posyp wiórkami kokosowymi i ziarenkami.


6 komentarzy

  1. Dokładnie, te miseczki są śliczne, a zawartość palce lizać :)

    OdpowiedzUsuń
  2. To też są nasze ulubione smaki :D "Migdałowy Przylądek" już brzmi świetnie, więc pewnie równie dobrze smakuje :)
    Słodka ta krówka :P

    OdpowiedzUsuń
  3. Uwielbiam kaszę jaglaną chyba pod każdą postacią, ale najbardziej chyba właśnie w wersji słodkiej :) W wersji kokosowej i z wanilią z pewnością smakowała cudnie ;)

    OdpowiedzUsuń
  4. To też moje ulubione smaki w jednym miejscu! Bardzo smaczne śniadanie :) Chociaż ja ostatnio często jem na śniadania płatki jaglane.

    OdpowiedzUsuń