Tak to ja mogę witać każdy poranek. Wszystkie ulubione smaki w jednym miejscu - wanilia, kokos, banan. Dodatek świeżej wody kokosowej jeszcze bardziej "podkręcił" smak całej jaglanki.
Składniki:
- 200 ml mleka
- 100 ml wody kokosowej
- 3 łyżki kaszy jaglanej słodkiej (użyłam Fresano)
- 1/2 laski wanilii
- 1 banan
- miks ziaren słonecznika (Migdałowy Przylądek od Ziarenkowo)
- wiórki kokosowe (użyłam Fresano)
Przygotowanie:
- Wymieszaj wodę kokosową i mleko. Dodaj ziarenka z połowy laski wanilii. Wszystko zagotuj także z oczyszczoną laską wanilii.
- Dodaj kaszę i gotuj ok. 15 minut.
- Następnie 2/3 banana rozgnieć na paćkę widelcem i dodaj do kaszy, wymieszaj.
- Wyłącz ogień i pozostaw kaszę pod przykryciem na 10 minut, aby bardziej zgęstniała.
- Przed podaniem na wierzchu ułóż resztę banana, posyp wiórkami kokosowymi i ziarenkami.
pycha, a miseczka urocza!
OdpowiedzUsuńDokładnie, te miseczki są śliczne, a zawartość palce lizać :)
OdpowiedzUsuńTo też są nasze ulubione smaki :D "Migdałowy Przylądek" już brzmi świetnie, więc pewnie równie dobrze smakuje :)
OdpowiedzUsuńSłodka ta krówka :P
Smacznie ;)
OdpowiedzUsuńUwielbiam kaszę jaglaną chyba pod każdą postacią, ale najbardziej chyba właśnie w wersji słodkiej :) W wersji kokosowej i z wanilią z pewnością smakowała cudnie ;)
OdpowiedzUsuńTo też moje ulubione smaki w jednym miejscu! Bardzo smaczne śniadanie :) Chociaż ja ostatnio często jem na śniadania płatki jaglane.
OdpowiedzUsuń