poniedziałek, 29 grudnia 2014

Kokosowo - waniliowa jaglanka z bananem :)

Tak to ja mogę witać każdy poranek. Wszystkie ulubione smaki w jednym miejscu - wanilia, kokosa, banan. Dodatek świeżej wody kokosowej jeszcze bardziej "podkręcił" smak całej jaglanki. Banan nadał słodyczy, a nowe ziarenka od Ziarenkowa - "Migdałowy Przylądek" wkomponowały się idealnie w tą kokosową rozkosz dla podniebienia.



Składniki:

Przygotowanie:
Wymieszaj wodę kokosową i mleko. Dodaj ziarenka z połowy laski wanilii. Wszystko zagotuj także z oczyszczoną laską wanilii. Dodaj kaszę i gotuj ok. 15 minut. Następnie 2/3 banana rozgnieć na paćkę widelcem i dodaj do kaszy, wymieszaj. Wyłącza gaz i pozostaw kaszę po przykryciem na 10 minut, aby bardziej zgęstniała. Przed podaniem na wierzchu ułóż resztę banana, posyp wiórkami kokosowymi i ziarenkami.

6 komentarzy:

  1. Dokładnie, te miseczki są śliczne, a zawartość palce lizać :)

    OdpowiedzUsuń
  2. To też są nasze ulubione smaki :D "Migdałowy Przylądek" już brzmi świetnie, więc pewnie równie dobrze smakuje :)
    Słodka ta krówka :P

    OdpowiedzUsuń
  3. Uwielbiam kaszę jaglaną chyba pod każdą postacią, ale najbardziej chyba właśnie w wersji słodkiej :) W wersji kokosowej i z wanilią z pewnością smakowała cudnie ;)

    OdpowiedzUsuń
  4. To też moje ulubione smaki w jednym miejscu! Bardzo smaczne śniadanie :) Chociaż ja ostatnio często jem na śniadania płatki jaglane.

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...