Tyle zjedzonych przeze mnie owsianek, a nigdy typowej sezamowej. Musiałam to czym prędzej zmienić, tym bardziej, że jestem w posiadaniu przepysznej, ekologicznej pasty sezamowej od Primavika. Owsiankę przygotowałam na mleku roślinnym, więc dodatkowo jest to posiłek w 100% wegański, a używając płatków owsianych bezglutenowych możesz pozbyć się także glutenu. Owsianka wyszła gęsta i kremowa z wyraźnym smakiem tahini, który dodatkowo wzbogaciłam posypując ją jeszcze ziarnami sezamu. Dodatki w postaci banana i truskawek urozmaiciły tą smakowitą miseczkę i nadały jej słodyczy.
- 40 g płatków owsianych
- 200 ml mleka kokosowego
- 1 łyżka bio tahini (Primavika)
- szczypta stewi
- 1 łyżeczka ziaren sezamu
- truskawki, banan
Przygotowanie:
Uwielbiam owsiankę z tahini i uświadomiłaś mi, że dawno takiej nie robiłam... Wygląda przepysznie ;)
OdpowiedzUsuńA ja z tahini owsianki nigdy nie jadłam, a smakuje pewnie jak chałwa, którą uwielbiam :)
OdpowiedzUsuńJuż od jakiegoś czasu marzy nam się dobrej jakości tahini a co za tym idzie właśnie taka owsianka bądź lody! :D Musimy zamówić w jakimś sklepie :D
OdpowiedzUsuńBrzmi idealnie :) A jej konsystencja powala!
OdpowiedzUsuń