Spontaniczne połączenie składników dało oto taki efekt. Jestem w 100% zadowolona. Muffinki są bezglutenowe, słodziutkie, czuć banana i wanilię oraz oczywiście pyszne czekolady. Jeżeli tylko zamienisz miód i czekoladę z pyłkiem kwiatowym mogą być także wegańskie (jeżeli nie akceptujesz w swojej diecie także produktów pszczelich).
Składniki (4 sztuki):
- 100 g banana
- 30 g mąki kasztanowej
- 30 g mąki ryżowej
- 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 30 ml napoju roślinnego
- 1/3 łyżeczki sproszkowanej wanilii
- 80 g ziaren konopi w miodze (Good Foods)
- 2 kostki czekolady z pyłkiem pszczelim (Good Foods)
- 2 kostki czekolady z nasionami konopi (Good Foods)
Przygotowanie:
- Banana zmiksuj na jednolitą konsystencje. Dodaj mąki, proszek do pieczenia, napój roślinny oraz miód. Wszystko dokładnie zmiksuj.
- Masę przełóż do silikonowych foremek, u mnie wyszły 4 sztuki.
- Na wierzch każdej babeczki połóż kostkę czekolady.
- Wstaw babeczki do nagrzanego na 180*C piekarnika i piecz przez 25 minut.
Muffinki może i przygotowane spontanicznie, ale prezentują sie bardzo smacznie i wierze, ze takie są. Z tą czekoladą wyglądają świetnie ;)
OdpowiedzUsuńWyglądają super, a połączenie czekolady i banana musi być nieziemskie :) Ciekawa jestem tej mąki kasztanowej.
OdpowiedzUsuńTa zapieczona w nich czekolada wygląda cudnie :)
OdpowiedzUsuńKusi mnie ten dodatek mąki kasztanowej ;)
OdpowiedzUsuńBardzo smakowicie wyglądają :) Kiedyś próbowałam coś podobnego tylko z mąką ryżową i bardzo mi smakowało. Muszę koniecznie wypróbować!
OdpowiedzUsuń