Bezglutenowe muffinki z czekoladą :)

18 stycznia 2017

Spontaniczne połączenie składników dało oto taki efekt. Jestem w 100% zadowolona. Muffinki są bezglutenowe, słodziutkie, czuć banana i wanilię oraz oczywiście pyszne czekolady. Jeżeli tylko zamienisz miód i czekoladę z pyłkiem kwiatowym mogą być także wegańskie (jeżeli nie akceptujesz w swojej diecie także produktów pszczelich).


Składniki (4 sztuki):

Przygotowanie:
  1. Banana zmiksuj na jednolitą konsystencje. Dodaj mąki, proszek do pieczenia, napój roślinny oraz miód. Wszystko dokładnie zmiksuj. 
  2. Masę przełóż do silikonowych foremek, u mnie wyszły 4 sztuki.
  3. Na wierzch każdej babeczki połóż kostkę czekolady.
  4. Wstaw babeczki do nagrzanego na 180*C piekarnika i piecz przez 25 minut. 

5 komentarzy

  1. Muffinki może i przygotowane spontanicznie, ale prezentują sie bardzo smacznie i wierze, ze takie są. Z tą czekoladą wyglądają świetnie ;)

    OdpowiedzUsuń
  2. Wyglądają super, a połączenie czekolady i banana musi być nieziemskie :) Ciekawa jestem tej mąki kasztanowej.

    OdpowiedzUsuń
  3. Ta zapieczona w nich czekolada wygląda cudnie :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Kusi mnie ten dodatek mąki kasztanowej ;)

    OdpowiedzUsuń
  5. Bardzo smakowicie wyglądają :) Kiedyś próbowałam coś podobnego tylko z mąką ryżową i bardzo mi smakowało. Muszę koniecznie wypróbować!

    OdpowiedzUsuń