Chyba pokuszę się i napiszę, że to najlepsze placki, jakie w ostatnim czasie udało mi się przygotować! Zawsze wszystkie wychodzą bardzo smaczne, ale te to już w ogóle 😂 Gotowe placki nie potrzebują żadnych dodatków, gdyż same w sobie są idealne. Dzięki jabłku nie są suche, a wręcz przeciwnie. Miękkie, pulchniutkie, słodziutkie. Jabłko, czekolada i cynamon to kolejny świetny miks, który będę pewnie wykorzystywać w przyszłych słodkich przepisach.
Składniki (1 porcja - 9 placuszków):
- 60 g płatków owsianych bezglutenowych z jabłkiem i cynamonem (Amisa - Eko Hurtownia)
- 1/3 łyżeczki proszku do pieczenia
- 60 ml napoju kokosowego chai (Rebel Kitchen - Eko Hurtownia)
- 1 płaska łyżka cukru kokosowego
- 3 kostki surowej czekolady cynamonowej (Pana Chocolate - Eko Hurtownia)
- 1 jajko
- 1 małe jabłko (70 g)
- 1 łyżeczka oleju kokosowego
Przygotowanie:
- Płatki zmiel na drobną mączkę. Czekoladę posiekaj na drobne kawałeczki. Jabłko obierz i pokrój w drobną kostkę.
- Wszystkie składniki dokładnie ze sobą wymieszaj.
- Na patelni rozgrzej olej i nakładaj po łyżce masy. Smaż na średnim ogniu, a kiedy pojawią się pęcherzyki przewróć na drugą stroną i smaż jeszcze chwilkę.
- Gotowe możesz podać z ulubionymi dodatkami, choć same smakują wyśmienicie.
uwielbiam zarówno ten napój jak i czekoladę!!! :) fajne placki z ich udziałem!
OdpowiedzUsuńMusiały wyjść pyszne :) Robię z podobnych proporcji i zawsze wychodzą super. Tylko te z jabłkami wolę z masłem orzechowym niż z czekoladą :D
OdpowiedzUsuńWierzę na słowo... wyglądają przepysznie ;)
OdpowiedzUsuńDawno nie jadłam placuszków, a takie z jabłkiem są genialne :D Chyba wiem, co zrobię w weekend na śniadanko <3
OdpowiedzUsuńWyglądają idealnie! Wierzę, że też tak smakowały :)
OdpowiedzUsuńZainteresowałaś mnie tymi placuszkami. Pozdrawiam gorąco.
OdpowiedzUsuńCieszę się :)
UsuńRównież pozdrawiam cieplutko ;)
Z takimi dodatkami musiały wyjść znakomite :)
OdpowiedzUsuń