poniedziałek, 14 kwietnia 2014

Czekoladowy krem z awokado :)

Pyszne awokado, z którego udziałem powstał właśnie ten pyszny krem :) Próbowaliście? Jak nie to gorąco zachęcam do zrobienia :) Niczym nutella, tylko o wiele wiele zdrowszy :P



Potrzebne nam jest:
- połowa awokado
- 1 czubata łyżeczka kakao
- 1 łyżeczka miodu
- 1 czubata łyżeczka jogurtu naturalnego

Przygotowanie:
Awokado należy obrać, wydrążyć środek (w drugiej połówce warto zostawić pestkę, dzięki czemu reszta awokado zachowa świeżość na dłużej). Pokroić na średniej wielkości części, dodać pozostałe składniki i za pomocą blendera zmiksować na gładką masę.

Świetnie pasuje jako nadzienie do naleśnika, krem do chlebka, mus do jogurtu lub jedzony sam łyżeczką :)

4 komentarze:

  1. Jeszcze takiego nie robiłam ani nie jadłam ale dużo słyszałam, że jest pyszny :D Dlatego kusi tym bardziej ;)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Jest przepyszny :) Spróbuj i daj znać :)

      Usuń
  2. a ja nigdy nie wiem, kiedy awokado jest już na tyle dojrzałe żeby go użyć :(

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Paulinko jak delikatnie naciśniesz skórkę awokado i będzie ono miękkie to znaczy, że jest już dojrzałe :) Tylko tyle :D wtedy śmiało możesz go użyć :)

      Usuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...