Budyń jaglany - szybki i prosty :)

28 marca 2015

Uwielbiam kaszę jaglaną! Ostatnio dość często spożywam ją na śniadanie, na mleku, z owocami. Niedawno przygotowałam ją nieco inaczej. A dokładnie zblendowałam ją na gładką masę, która przypominała budyń! Wyszło pysznie!


Składniki (1 porcja):
Dodatki:
Przygotowanie:

  1. Zagotuj mleko. Dodaj kaszę i gotuj do miękkości, około 15-20 minut. 
  2. Następnie przełóż do malaksera i miksuj do uzyskania gładkiej konsystencji. 
  3. Przed podaniem ułóż na wierzchu suszoną żurawinę i dodaj truskawkę.

3 komentarze

  1. ja uwielbiam budyń jaglany, pycha!

    OdpowiedzUsuń
  2. Bardzo lubię jaglankę w takiej postaci, a najczęściej robię ją z bananem albo z gruszką :) Zazdroszczę Ci tej big truskawy :)

    OdpowiedzUsuń
  3. My do miksowanej kaszy jaglanej dodajemy zawsze albo masło orzechowe albo tahinę :D Uwielbiamy taki deser :D

    OdpowiedzUsuń