piątek, 1 maja 2015

Trójsmakowy omlet dyniowy z budyniem :)




Składniki:

  • 2 jajka
  • 1 łyżka mąki pszennej
  • 1 łyżka mąki pełnoziarnistej
  • 2 łyżki puree z dyni
  • 1 łyżka budyniu waniliowego
  • 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1 łyżeczka cukru z prawdziwą wanilią
  • 1 łyżeczka oleju kokosowego
  • dodatki: mieszanka Bakeo - "Na potęgę", dżem wiśniowy, masło orzechowe + banan


Przygotowanie:

  1. Białka oddziel od żółtek i ubij na sztywną pianę. Z kolei żółtka utrzyj z cukrem waniliowym. 
  2. Do żółtek dodaj oba rodzaje mąki, puree z dyni, proszek do pieczenia i zmiksuj. 
  3. Następnie dodaj ubite białka i lekko zamieszaj. 
  4. Na patelni rozgrzej olej kokosowy i wylej masę. Smaż po kilka minut z każdej strony pod przykryciem. 

4 komentarze:

  1. Ale ślinka cieknie :D Od jakiegoś czasu mamy detoks od dyni ale to dlatego, że już się zapasy kończą i trzeba ją oszczędzać :P

    OdpowiedzUsuń
  2. Twój omlet mi przypomniał, że mam w zamrażarce jeszcze 2 torebki musu z dyni i czas chyba zrobić z nich użytek :P Wygląda przepysznie z tymi dodatkami :)

    OdpowiedzUsuń
  3. O jejku, jejku. Jakie pyszności. Już tak dawno nie jadłam omleta. Z wielką, nieskrępowaną chęcią bym się skusiła na takiego trójsmakowego- tym bardziej, że wszystkie smaki stanowią idealny miks i pyszny sposób na słodką przyjemność ;) Pozdrowieńka :) Megly (megly.pl)

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...