niedziela, 7 czerwca 2015

Kokosowa owsianka z musem bananowym, masłem orzechowym, pastą daktylową i mix'em smakołyków :)

Druga propozycja podania owsianki COCO od Vegg.pl. Pierwszą możecie zobaczyć TUTAJ :)
Tym razem owocem przewodnim był banan, dodany do owsianki w postaci musu. Nie zabrakło również pysznych dodatków zawartych już w gotowym zestawie od Vegg :)



Składniki:

  • 50 g płatków owsianych
  • 200 ml mleka kokosowego
  • 1 banan
  • 2 łyżeczki wiórków kokosowych
  • 1 łyżeczka masła orzechowego
  • 1 łyżeczka pasty daktylowej
  • 1 łyżka mix'u smakołyków (ziarna słonecznika, nasiona konopi, migdały, daktyle, miechunka)

Przygotowanie:

  1. Banana obierz. 2/3 zmiksuj bądź rozgnieć widelcem na mus. Pozostałą część pokrój.
  2. Zagotuj mleko kokosowe.
  3. Wsyp płatki owsiane i 1 łyżeczkę wiórków kokosowych. Gotuj 4-5 minut.
  4. Następnie wmieszaj mus bananowy. 
  5. Wyłóż na talerzyk. Udekoruj pozostałą częścią banana, obsyp łyżeczką wiórków kokosowych i mix'sem ze słoiczka, dodaj masło orzechowe i pastę daktylową.

5 komentarzy:

  1. Świetnie wygląda. Aż chce się jeść! :)
    Zapraszam
    http://rankiemwszystkolepsze.blogspot.com/

    OdpowiedzUsuń
  2. Musiała być przepyszna :) Nie dość, że robiona na mleku kokosowym to jeszcze zawiera tyle pysznych dodatków (a zwłaszcza ta pasta daktylowa mi się podoba :P)

    OdpowiedzUsuń
  3. Jak ładnie wszystko ułożone :D I dodatkowy plusik za uroczego misiaczka :D

    OdpowiedzUsuń
  4. Ślinka mi cieknie - muszę wypróbować :D

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...