Najpyszniejsza owsianka kokosowa! :)

15 maja 2016

Ta owsianka to istna rozpusta! Ale w końcu to śniadanie, czyli pierwszy i jeden z najważniejszych posiłków w ciągu dnia, więc można! Poniższa owsianka jest intensywnie kokosowa, o kremowej, gęstej konsystencji. Orzechy brazylijskie pasują tutaj idealnie! Mają cudowny smak i przyjemnie chrupią podczas jedzenia. Całość polałam przesłodkim miodem wielokwiatowym leśnym.


Składniki:

Przygotowanie:
  1. Zagotuj mleko z mleczkiem kokosowym. 
  2. Wsyp płatki i gotuj na pełnej mocy, często mieszając. Po ok. 8 minutach owsianka powinna wchłonąć większość płynu i mieć gęstą konsystencję. 
  3. Gotową owsiankę przełóż do miseczki, na wierzchu ułóż pokrojonego banana. Posyp wiórkami kokosowymi oraz posiekanymi orzechami. Na koniec polej miodem. 

9 komentarzy

  1. Połączenie kokosa z bananem i orzechami musiało być genialne :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Z kokosem to rewelacja.Te nuty kokosowe są niesamowite w smaku;)

    OdpowiedzUsuń
  3. Wspaniała, uwielbiam owsianki :-)

    OdpowiedzUsuń
  4. Rzeczywiście to prawdziwa rozpusta! Cudowna :)

    OdpowiedzUsuń
  5. Miód byśmy zamieniły na nektar kokosowy i byłybyśmy w 7 niebie ;D

    OdpowiedzUsuń
  6. Ale pysznie to wygląda :D Owsianka to u mnie obowiązkowe śniadanie w sobotę, w najbliższą będzie napewno kokosowa :)

    OdpowiedzUsuń
  7. Pycha - takie połączenie jest smakowite :)

    OdpowiedzUsuń
  8. Niezwykle kremowa - muszę wypróbować!

    OdpowiedzUsuń