Ta owsianka to istna rozpusta! Ale w końcu to śniadanie, czyli pierwszy i jeden z najważniejszych posiłków w ciągu dnia, więc można! Poniższa owsianka jest intensywnie kokosowa, o kremowej, gęstej konsystencji. Orzechy brazylijskie pasują tutaj idealnie! Mają cudowny smak i przyjemnie chrupią podczas jedzenia. Całość polałam przesłodkim miodem wielokwiatowym leśnym.
- 200 ml mleka
- 50 ml mleczka kokosowego
- 40 g płatków owsianych (eSłoneczko)
- 1 łyżka wiórek kokosowych (eSłoneczko)
- 3 orzechy brazylijskie (eSłoneczko)
- 1/2 banana
- trochę miodu
Przygotowanie:
- Zagotuj mleko z mleczkiem kokosowym.
- Wsyp płatki i gotuj na pełnej mocy, często mieszając. Po ok. 8 minutach owsianka powinna wchłonąć większość płynu i mieć gęstą konsystencję.
- Gotową owsiankę przełóż do miseczki, na wierzchu ułóż pokrojonego banana. Posyp wiórkami kokosowymi oraz posiekanymi orzechami. Na koniec polej miodem.
Połączenie kokosa z bananem i orzechami musiało być genialne :)
OdpowiedzUsuńZ kokosem to rewelacja.Te nuty kokosowe są niesamowite w smaku;)
OdpowiedzUsuńWspaniała, uwielbiam owsianki :-)
OdpowiedzUsuńRzeczywiście to prawdziwa rozpusta! Cudowna :)
OdpowiedzUsuńMiód byśmy zamieniły na nektar kokosowy i byłybyśmy w 7 niebie ;D
OdpowiedzUsuńGdybym tylko go miała na pewno tak bym zrobiła :P
UsuńAle pysznie to wygląda :D Owsianka to u mnie obowiązkowe śniadanie w sobotę, w najbliższą będzie napewno kokosowa :)
OdpowiedzUsuńPycha - takie połączenie jest smakowite :)
OdpowiedzUsuńNiezwykle kremowa - muszę wypróbować!
OdpowiedzUsuń