sobota, 8 października 2016

Jaglana pasta kanapkowa z suszonymi pomidorami :)

Kasza jaglana jest chyba najlepszym zbożem do przygotowywania różnego rodzaju past i pasztetów. Nadaje dobrej konsystencji i delikatnego smaku. Ja wykorzystałam ją do zrobienia pasty idealnej na kanapki, ale także świetnie sprawdzi się jako dip do warzyw. Przewodnim smakiem są suszone pomidory, które zdominowały nie tylko smakiem ale i aromatem. Pasta ma kremową konsystencje, jest gęsta, bardzo łatwa w rozsmarowywaniu.


Składniki:
  • 60 g kaszy jaglanej 
  • 6 kawałków suszonych pomidorów w oleju
  • 1 łyżka oleju z suszonych pomidorów
  • sól, pieprz ziołowy i czarny do smaku 
Przygotowanie:
  1. Kaszę jaglaną ugotuj w 150 ml wody. 
  2. Ostudzoną wraz z pozostałymi składnikami przełóż do kielicha i zmiksuj w NutriBullet na gładką, jednolitą masę. 
  3. Gotową przechowuj w lodówce. 

UWAGA! UWAGA! UWAGA!

Specjalnie dla Was! Kod rabatowy o wartości -10% na każdy, dosłownie każdy Nutribullet dostępny na stronie SKLEPU!!!! Możecie z niego korzystać aż do 30 października :) 

KOD: ZDROWIENAJEZYKU

6 komentarzy:

  1. Bardzo ciekawa :) Myślę, że bardzo by mi smakowała!

    OdpowiedzUsuń
  2. Kiedyś robiłam - bardzo smaczny dodatek do kanapek i nie tylko :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Do tego frytki z pieczonej dyni i jesteśmy w niebie <3

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. A jadłam dzisiaj pieczoną dynię, ale w normalnej formie :) Hokkaido rządzi!

      Usuń
  4. O proszę, jakie cudo można wyczarować :)

    OdpowiedzUsuń
  5. Wersja pasztetu jaglanego w wersji smarownej :) Muszę wypróbować, bo mam ogromną fazę na kaszę jaglaną i suszone pomidory <3

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...