Wegańskie placuszki bananowe :)

4 grudnia 2016

Mimo tego, że placuszki są bez dodatku jajek to są mega puszyste. Mam wrażenie, że bardziej niż te, które robię z jajkami. Ponad to są bardzo mięciutkie, delikatne, słodkie za sprawą banana, którego też wyraźnie czuć podczas jedzenia. W smaku są bajecznie pyszne, a słodki krem z migdałów od Vegamarket nadaje plackom marcepanowego posmaku. 



Składniki:

Przygotowanie:
  1. Płatki owsiane zmiel z blenderze na mąkę. 
  2. Dodaj do nich mleko, banana i proszek do pieczenia. Ponownie całość zmiksuj. 
  3. Na patelni rozgrzej olej, wylej porcję ciasta i smaż z dwóch stron każdego placka, do złocistego koloru.
  4. Każdy placuszek posmaruj pastą z migdałów.

9 komentarzy

  1. Taka wersja placuszków jest moją ulubioną! :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Placuszki idealne na każdą okazję i o każdej porze ;)
    Świetne zdjęcie ;)

    OdpowiedzUsuń
  3. Wyglądają na puchate i na pewno były smaczne :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Placki bananowe zawsze smakują świetnie, Twoje wyglądają super :)

    OdpowiedzUsuń
  5. Ile byśmy dały żeby znów mieć przed sobą ten krem z migdałów i zrobić takie placuszki :D

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. A ja z kolei tęskni za pastą z orzechów laskowych z kakao <3 :D

      Usuń
  6. Wow, niesamowicie puszyste! Nie powiedziałabym, że bez jajek, a tu taka niespodzianka. Fajne :)

    OdpowiedzUsuń
  7. Ach ten banan, we wszystkim sprawdzi się świetnie. Placuszki na pewno kiedyś wypróbuję :)

    OdpowiedzUsuń
  8. Uwielbiam takie placuszki na śniadanie :) A wyszły wspaniale - wyglądają na puchate, a nie gliniaste, jak to zazwyczaj bywa przy bananowych :)

    OdpowiedzUsuń