Pewnie słyszeliście już nie raz o pysznym połączeniu daktyli z masłem orzechowym. Ja nigdy wcześniej nie przygotowywałam daktyli w ten sposób, ale muszę przyznać, że na pewno to się zmieni. Słodziutkie i miękkie daktyle Medjool ze sklepu zdrowedaktyle.pl wraz z masłem orzechowym tworzą na prawdę zgrany duet. Smaki się uzupełniają i wychodzi coś na prawdę dobrego.
Składniki:
- dowolna ilość świeżych daktyli odmiany Medjool (Fresh Dates)
- po 1/2 łyżeczki wybranego masła orzechowego do każdego daktyla (u mnie migdałowe)
Przygotowanie:
- Z daktyli usuń delikatnie pestkę, tak aby powstał otwór, do którego nakładaj po 1/2 łyżeczce preferowanego masła orzechowego.
Najlepsza przekąska ever :D
OdpowiedzUsuńUwielbiam je, pyszne są także z tahini :))
OdpowiedzUsuńWiele razy widziałam taką przekąskę, czasem daktyle były oblewane gorzką czekoladą a w innej wersji nadziewane tahini ;) Świetnie wyglądają ;)
OdpowiedzUsuńNigdy tak nie jadłam - jedynie brałam daktyla i nadziewalam go orzechem laskowym - pycha!
OdpowiedzUsuńCo za wspaniały pomysł, muszę koniecznie zrobić.
OdpowiedzUsuń