środa, 19 kwietnia 2017

Truskawkowa owsianka budyniowa :)

Dawno nie robiłam owsianki budyniowej, a przecież bardzo ją lubię. Będąc w posiadaniu bezglutenowych i ekologicznych proszków budyniowych od Amylon postanowiłam przygotować owsiankę o smaku truskawkowym. Użyłam truskawkowego budyniu, świeżych truskawek oraz granolowych kulek truskawkowych jako dodatek. Całość smakuje przepysznie, kremowo i bardzo truskawkowo 💗



Składniki:
Dodatki:
  • 1/3 banana
  • 1 łyżeczka masła orzechowego 
  • kilka nerkowców 
  • kulki granolowe 
  • plastry kokosowego 

Przygotowanie:
  1. Płatki owsiane przesyp do garnka, zalej 200 ml napoju, dodaj ksylitol i zagotuj. Gotuj na małym ogniu ok. 5-7 minut. Następnie dodaj 2 pokrojone w kostkę truskawki. Zagotuj. 
  2. Do pozostałego napoju roślinnego wsyp proszek budyniowy i dokładnie wymieszaj.Wlej do gotującej się owsianki, cały czas powoli mieszając. Gotuj jeszcze przez chwilę, aż budyń zagęści konsystencję. 
  3. Owsiankę przełóż do miseczki i udekoruj dodatkami. 

4 komentarze:

  1. Nie ma to jak pożywna, sycąca owsianka ;)

    OdpowiedzUsuń
  2. Przypomniałaś mi, jak daaaawno nie jadłam takiej gotowanej owsianki budyniowej :) Z truskawkami - poezja!

    OdpowiedzUsuń
  3. Wyobrażam sobie ten smak, uwielbiam owsianki z budyniem :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Aż mamy ochotę do czysta wylizać całą miseczkę :D

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...