niedziela, 2 lipca 2017

Truskawkowe smoothie bowl :)

Pyszna, pożywna, owocowa propozycja na śniadanie. Idealna w gorące dni - orzeźwia i ochładza, a ponad to dodaje sporej dawki energii. Przesłodka! Dzięki owocom, ale i karmelowej lucumie. 

Składniki:
  • 1 szklanka lekko mrożonych truskawek
  • 1 mrożony banan
  • 1 szklanka napoju roślinnego (u mnie jaglany)
  • 1 łyżeczka superfoods - lucumy (opcjonalnie) 
  • dodatki: musli z jagodami goji (Lima Food), nerkowce, surowe ziarna kakao, suszona żurawina 

Przygotowanie:
  1. Owoce wraz z mlekiem i lucumą zblenduj na bezgrudkową konsystencję (tak jak na smoothie). 
  2. Następnie przelej do miseczki i udekoruj dodatkami. 

7 komentarzy:

  1. Nigdy tego nie robiłam.... Twoja wersja wygląda genialnie i przepysznie - jest nawet co pochrupać :D

    OdpowiedzUsuń
  2. Uroczy ma kolor - uwielbiam takie miksowane truskawy :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Do smoothie bowl póki co jeszcze nic mnie nie przekonało i na śniadanie, nawet w upały (których u nas jeszcze nie było ;/), wolę zjeść coś ciepłego i bardziej gęstego ;) Z kolei musli wygląda bardzo zachęcająco ;)

    OdpowiedzUsuń
  4. Takie miseczki to u nas must have letnich śniadań :D

    OdpowiedzUsuń
  5. Takiego śniadania jeszcze nie robiłam. Jeśli na zimno to w lecie czasami robię jogurtowe owsianki lodówkowe :D

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Też robię takie owsianki i właśnie jedna mrozi się już w lodówce, tylko nie na jogurcie a mleku migdałowym <3 :)

      Usuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...