Z Multicookerem REDMOND RMC-250E (recenzja TUTAJ) możesz przygotować zdrowy, pełnowartościowy obiad dla siebie i swoich najbliższych. Jedynie co musisz zrobić to przełożyć produkty do urządzenia i włączyć odpowiedni program, a po 45 minutach otrzymasz gotowy posiłek.
Ryż to połączenie tego zboża z prostymi warzywami, które chyba znajdą się w kuchniach większości z Was. I muszę przyznać, że wychodzi przepyszny! Ma kremową konsystencję i tworzy niezwykle smakowitą "masę". Natomiast ryba ułożona na naczyniu do gotowania na parze odznacza się soczystością i nienagannym smakiem.
Składniki (ok. 2-3 porcje):
- 2-3 dzwonki wybranej ryby (ja użyłam 2 z pstrąga, ponieważ były dość duże)
- 150 g ryżu (użyłam odmiany arborio)
- 1 mała marchewka
- 1 mały pasternak
- 1 mały por
- 1 mała czerwona cebula
- 1 łyżka posiekanej natki pietruszki i selera
- 1 łyżka oleju rzepakowego
- sól i pieprz do smaku
- 450 ml wody
Przygotowanie:
- Warzywa pokrój w drobną kostkę. Wymieszaj je z wypłukanym pod bieżącą wodą ryżem wraz z olejem, solą i pieprzem. Przełóż do misy Multicookera REDMOND RMC-250E, zalej wodą i jeszcze raz zamieszaj.
- Oczyszczone kawałki łososia ułóż na naczyniu do gotowania na parze i przełóż do misy w multicookerze. Łososia oprósz solą i pieprzem oraz opcjonalnie skrop sokiem z cytryny.
- Zamknij pokrywę multicookera, ustaw program "RICE/GRAIN". Czas ustaw na 45 minut. Gotuj do momentu zakończenia programu.
↓ Przed ugotowaniem ↓
↓ Po ugotowaniu ↓
Mojej mamie taki obiad na pewno by posmakował ;)
OdpowiedzUsuńObiad wręcz idealny <3
OdpowiedzUsuńObiad w moim guscie kulinarnym. Pyszotka :-).
OdpowiedzUsuń