Amarantusowa owsianka nocna :)

30 marca 2018

Przepyszny, kakaowy miks owsiankowy. Sprawa jest bardzo prosta - dzień wcześniej, wieczorem przygotowujesz owsiankę poprzez wymieszanie wszystkich składników, a nazajutrz masz gotowy posiłek! Dzięki dodatkowi amarantusa ekspandowanego owsianka zwiększa swoją objętość i jest bardziej puszysta. W połączeniu ze słodkimi owocami, takimi jak mango i banan smakuje genialnie!




Składniki:
  • 40 g płatków owsianych
  • 10 g amarantusa ekspandowanego 
  • 1 łyżeczka nasiona chia
  • 2 łyżeczki surowego kakao 
  • 1 łyżeczka syropu klonowego 
  • 1/3 łyżeczki cynamonu 
  • 180 ml mleka roślinnego 
  • dodatki: banan, mango, masło migdałowe, nasiona konopi 

Przygotowanie:
  1. Wszystkie składniki oprócz dodatków dokładnie ze sobą wymieszaj i schowaj do lodówki na noc. 
  2. Na drugi dzień gotową mieszankę przełóż do miseczki (u mnie kokosowa miska od Coconut Bowls) i udekoruj dodatkami. 

5 komentarzy

  1. Nie przepadam za niegotowanymi owsiankami (z samych płatków, bo np. granolę bardzo lubię ;)), ale wszystkie składniki Twojej musiały stworzyć smakowitą mieszankę ;)

    OdpowiedzUsuń
  2. Ciekawa opcja, ale ja na razie męczę kasze jaglaną :D

    OdpowiedzUsuń
  3. Owsianka - zdrowa i pożywna :)

    Chciałabym życzyć Tobie i Twojej rodzinie spokojnych, radosnych, ciepłych Świąt pełnych miłości :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Nigdy nie namaczałam ekspandowanych zbóż, bo wolałam je w wersji chrupiącej, ale ta puszystość kusi :D Super opcja :D

    OdpowiedzUsuń