Przepyszny, kakaowy miks owsiankowy. Sprawa jest bardzo prosta - dzień wcześniej, wieczorem przygotowujesz owsiankę poprzez wymieszanie wszystkich składników, a nazajutrz masz gotowy posiłek! Dzięki dodatkowi amarantusa ekspandowanego owsianka zwiększa swoją objętość i jest bardziej puszysta. W połączeniu ze słodkimi owocami, takimi jak mango i banan smakuje genialnie!
Składniki:
- 40 g płatków owsianych
- 10 g amarantusa ekspandowanego
- 1 łyżeczka nasiona chia
- 2 łyżeczki surowego kakao
- 1 łyżeczka syropu klonowego
- 1/3 łyżeczki cynamonu
- 180 ml mleka roślinnego
- dodatki: banan, mango, masło migdałowe, nasiona konopi
Przygotowanie:
- Wszystkie składniki oprócz dodatków dokładnie ze sobą wymieszaj i schowaj do lodówki na noc.
- Na drugi dzień gotową mieszankę przełóż do miseczki (u mnie kokosowa miska od Coconut Bowls) i udekoruj dodatkami.
Nie przepadam za niegotowanymi owsiankami (z samych płatków, bo np. granolę bardzo lubię ;)), ale wszystkie składniki Twojej musiały stworzyć smakowitą mieszankę ;)
OdpowiedzUsuńCiekawa opcja, ale ja na razie męczę kasze jaglaną :D
OdpowiedzUsuńOwsianka - zdrowa i pożywna :)
OdpowiedzUsuńChciałabym życzyć Tobie i Twojej rodzinie spokojnych, radosnych, ciepłych Świąt pełnych miłości :)
Nigdy nie namaczałam ekspandowanych zbóż, bo wolałam je w wersji chrupiącej, ale ta puszystość kusi :D Super opcja :D
OdpowiedzUsuńZdrowo i smacznie!
OdpowiedzUsuń