Kokosowe miski i SMOOTHIE BOWL o smaku masła orzechowego :)

17 marca 2018

Tak sobie myślę, że ja to chyba jestem trochę taka "gadżeciara", jeżeli chodzi o kwestię kubków, shakerów, ozdobnych słoiczków, miseczek i innych tego typu akcesoriów kuchennych 😂 Jak bym mogła (w sumie to mogę, ale staram się pohamowywać 😁) to za każdym możliwym razem kupiłabym coś z tych rzeczy. Dlatego też nie zdziwiłam się swoim zachwytem nad miskami kokosowymi, które już od jakiegoś czasu zawładnęły Instagramem (bo tam głównie je widuję). Wiedziałam, że to była tylko kwestia czasu i prędzej czy później zajmą honorowe miejsce wśród mojej kolekcji. 

Coconut Bowls należy chyba do jednych z najpopularniejszych marek zajmujących się sprzedażą kokosowych akcesoriów. W ich ofercie znajdziesz oprócz misek także łyżki czy widelce. Wszystko w 100% naturalne, wykonane z kokosów. Każda miska kokosowa jest wyjątkowa, oryginalna i niepowtarzalna ze względu na swój kształt, kolor, rozmiar, oznakowanie i niedoskonałości.



MISJA COCONUT BOWLS
"Z miliardów kokosów zbieranych każdego roku i wykorzystywanych w przemyśle olejów kokosowych, wody i miąższu - 99% ich skorup jest wyrzucanych i spalanych jako odpady.  Zmieniamy te skorupy w piękne, ekologiczne misy wykonane z prawdziwych orzechów kokosowych. Posiadając miliardy plastikowych pojemników, które każdego roku trafiają na wysypisko, ważne jest, aby społeczeństwo zaczęło odrzucać takie rozwiązania na rzecz alternatywnych rozwiązań opartych na roślinach."

 Każdy kokos jest cięty, piaskowany i oczyszczany przed wykończeniem organicznym olejem z orzecha kokosowego. Absolutnie nic sztucznego nie jest używane podczas całego procesu - od zerwania kokosa do powstania miski kokosowej.

Poniżej naturalna wersja miski kokosowej, czyli taka która ma szorstką teksturę na zewnątrz i jest lekko wyszlifowana wewnątrz. 



Kolejny rodzaj to oryginalna miska kokosowa, która odznacza się gładką powierzchnią zarówno w środku, jak i na zewnątrz. 


SMOOTHIE BOWL O SMAKU MASŁA ORZECHOWEGO 

Składniki:
  • 2 mrożone banany 
  • 1 łyżka masła orzechowego 
  • odrobina mleka roślinnego 

Przygotowanie:
  1. Wszystkie składniki zmiksuj w malakserze na kremową masę. W razie potrzeby dodaj mniej lub więcej mleka. 
  2. Gotowe smoothie udekoruj dodatkami - świeżymi owocami, ziarnami itp. 


Trochę dużo zdjęć powrzucałam, ale nie mogłam zdecydować się na kilka, bo wszystkie bardzo ładnie się prezentowały. To chyba zasługa misek kokosowych... Z których w każdym razie jestem bardzo zadowolona. Po pierwsze prezentują się świetnie i mam wrażenie, że jedzenie lepiej się w nich prezentuje, aniżeli w innych naczyniach. Ponad to jest to w pewnym stopniu miłe odczucie jedzenia posiłków z naczyń, które są w 100% naturalne i wykonane z mojego ukochanego kokosa, którego jak wiecie uwielbiam. Żałuję jedynie, że nie mogę jeść w nich gorących owsianek, bo do misek można nakładać jedzenie jedynie zimne i te o temperaturze pokojowej, inaczej mogłoby dojść do uszkodzenia, choć istnieje też opcja na ciepłe potrawy - wcześniej miskę należy spłukać letnią wodą i poczekać aż wyschnie. Mycie jest proste i takie samo, jak w przypadku innych naczyń (oczywiście misek nie wrzucamy do zmywarki 😄) - myjemy z płynem w letniej wodzie. I od czasu do czasu nacieramy odrobiną oleju kokosowego, aby były gładkie i błyszczące. 

5 komentarzy

  1. Podoba mi się ta miska... jest bardzo urocza i ładna ;)

    OdpowiedzUsuń
  2. Super wyglądają te miski i ogromny plus za produkcję naturalną, bez odpadów i chemikaliów :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Piękna ta miseczka ;) Idealna pod zdjęcia na instagrama :D

    OdpowiedzUsuń
  4. Jaramy się takimi unikatowymi produktami <3

    OdpowiedzUsuń