Bardzo lubię awokado, dlatego też z jego udziałem przygotowałam ten właśnie pyszny krem. Próbowaliście? Jak nie to gorąco zachęcam do zrobienia. Jest niczym nutella, tylko o wiele wiele zdrowsza.
Składniki:
- pół awokado
- 1 czubata łyżeczka kakao
- 1 łyżeczka miodu
- 1 czubata łyżeczka jogurtu naturalnego
Przygotowanie:
- Awokado należy obrać i wydrążyć środek (w drugiej połówce warto zostawić pestkę, dzięki czemu reszta awokado zachowa świeżość na dłużej).
- Pokrój na średniej wielkości części, dodaj pozostałe składniki i za pomocą blendera zmiksuj na gładką masę.
Świetnie pasuje jako nadzienie do naleśnika, krem do chlebka, mus do jogurtu lub wyjadany w wersji solo łyżeczką.
Jeszcze takiego nie robiłam ani nie jadłam ale dużo słyszałam, że jest pyszny :D Dlatego kusi tym bardziej ;)
OdpowiedzUsuńJest przepyszny :) Spróbuj i daj znać :)
Usuńa ja nigdy nie wiem, kiedy awokado jest już na tyle dojrzałe żeby go użyć :(
OdpowiedzUsuńPaulinko jak delikatnie naciśniesz skórkę awokado i będzie ono miękkie to znaczy, że jest już dojrzałe :) Tylko tyle :D wtedy śmiało możesz go użyć :)
Usuń