To danie było pyszne. Bardzo proste w przygotowaniu, zdrowe i lekkie. Idealne dla wegetarian, wegan, dla każdego.
Składniki (na ok. 2 porcje)
- 1 duża cebula/2 mniejsze
- 1 łyżka oleju z awokado
- 2 średnie marchewki młode
- 1 pietruszka
- 1 kiełbaska sojowa Polsoja
- 100 g jarmużu
- pół czerwonej papryki
- 100 g makaronu pełnoziarnistego
- sól i przyprawy: curry, szczypta imbiru, pieprz cayenne, pieprz ziołowy
- Olej z awokado rozgrzej na patelni. Smaż pokrojoną w talarki cebulkę.
- Po chwili dodaj pietruszkę, marchewkę i paprykę drobno pokrojoną. Dodaj przyprawy.
- Duś na niewielkim ogniu do miękkości warzyw (ok. 20-25 minut). UWAGA! Należy dodawać co jakiś czas odrobinę wody, aby nic nie przywarło do powierzchni patelni.
- Po tym czasie dodaj posiekany jarmuż i duś jeszcze 10-15 minut.
- Ugotowany al dente makaron dodaj do gotowego dania i wymieszaj.
Brak komentarzy
Prześlij komentarz