Waniliowe mini serniczki :)

18 listopada 2014

Taki deserek mogę zajadać codziennie. Lekki, delikatny, niezwykle kremowy. Bardzo prosty i szybki w przygotowaniu. Co tu więcej pisać, po prostu spróbujcie i dajcie znać jak wyszły.


Składniki:
  • 300 g serka twarogowego chudego (użyłam Emilki 0%)
  • 25 g budyniu waniliowego (1 łyżka)
  • 140 g dojrzałego banana (1 duży, bez skórki)
  • 1/2 owocu kaki
  • 1 mała laska wanilii (Piątnica)
  • 1 jajko

Przygotowanie:
  1. Banana i kakę obierz ze skórki i zmiksuj na gładki mus. 
  2. Z laski wanilii wyciągnij ziarenka, dodaj pozostałe składniki i wszystko dokładnie ze sobą połącz. Masę wylej do silikonowych foremek na muffinki i piecz w nagrzanym na 180*C piekarniku przez 30-35 minut (jak widać moje lekko się przyrumieniły, a piekłam je 35 minut).


4 komentarze

  1. Piękne te foremki :)
    A serniczki wyglądają niesamowicie kusząco :)
    Mojej kuchni już sobie bez zapachu prawdziwej wanilii nie wyobrażam... :)

    OdpowiedzUsuń