niedziela, 25 stycznia 2015

Jaglanka kokosowo - bananowa :)

Kasza jaglana to jedna z moich ulubionych kasz. Jem ją zazwyczaj na słodko, bo tak według mnie smakuje najlepiej. Dodatkami są: banan, jagody goji i baton, a dokładnie Lewy Sierpowy powstały wyłącznie z owoców suszonych i orzechów. Szkoda tylko, że tak późno odkryłam inne zastosowanie batonów Zmiany Zmiany, bo przecież można je dodać także o innych potraw - owsianek, jogurtów, omletów, placuszków, ciast, muffinek.


Składniki:
Dodatki:

Przygotowanie:
  1. Zagotuj mleko.
  2. Wsyp kaszę i wiórki kokosowe.
  3. Zmniejsz ogień i gotuj pod przykryciem ok. 15 minut. 
  4. Następnie dodaj rozgniecionego widelcem na "paćkę" banana. Dokładnie wymieszaj.
  5. Gotową kaszę przełóż do miseczki, dodaj resztę banana, jagody goji i pokrojonego w kostkę batona.

11 komentarzy:

  1. uwielbiam kaszę jaglaną, też często robię z bananami i wiórkami kokosowymi

    OdpowiedzUsuń
  2. Jej jakie to smaczne musiało być :) Ten baton pod wpływem ciepła pewnie ciągnął się jak krówka :D

    OdpowiedzUsuń
  3. To musi być genialne połączenie :) Lubimy dodawać takie batoniki czy ciasteczka do owsianek lub jaglanek :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Także uwielbiam jaglankę na słodko :) A najbardziej z orzechami włoskimi i rodzynkami. Twoja wygląda CUDOWNIE !!

    OdpowiedzUsuń
  5. Kokos i banan czyli idealne połączenie :D

    OdpowiedzUsuń
  6. Pięknie wygląda, uwielbiam takie śniadania:)

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...