Kasza jaglana to jedna z moich ulubionych kasz. Jem ją zazwyczaj na słodko, bo tak według mnie smakuje najlepiej. Dodatkami mojej jaglanki są: banan, jagody goji i zdrowy baton, a dokładnie Lewy Sierpowy powstały wyłącznie z suszonych owoców i orzechów.
Składniki:
Przygotowanie:
- 300 ml mleka lub napoju roślinnego
- 45 g kaszy jaglanej słodkiej
- 3/4 banana
- 1 łyżka wiórków kokosowych
- 1/4 banana
- 1 łyżka jagód goji
- 1/2 batona Lewy Sierpowy
Przygotowanie:
- Zagotuj mleko.
- Wsyp kaszę i wiórki kokosowe.
- Zmniejsz ogień i gotuj pod przykryciem ok. 15 minut.
- Następnie dodaj rozgniecionego widelcem na "paćkę" banana. Dokładnie wymieszaj.
- Gotową kaszę przełóż do miseczki, dodaj resztę banana, jagody goji i pokrojonego w kostkę batona.
uwielbiam kaszę jaglaną, też często robię z bananami i wiórkami kokosowymi
OdpowiedzUsuńJej jakie to smaczne musiało być :) Ten baton pod wpływem ciepła pewnie ciągnął się jak krówka :D
OdpowiedzUsuńDokładnie tak :)
UsuńTo musi być genialne połączenie :) Lubimy dodawać takie batoniki czy ciasteczka do owsianek lub jaglanek :)
OdpowiedzUsuńkuszą mnie te batony! :))
OdpowiedzUsuńWygląda smacznie ;)
OdpowiedzUsuńTakże uwielbiam jaglankę na słodko :) A najbardziej z orzechami włoskimi i rodzynkami. Twoja wygląda CUDOWNIE !!
OdpowiedzUsuńzazdroszczę śniadania!
OdpowiedzUsuńprzepysznie wygląda :)
OdpowiedzUsuńKokos i banan czyli idealne połączenie :D
OdpowiedzUsuńPięknie wygląda, uwielbiam takie śniadania:)
OdpowiedzUsuń