Placuszki bananowe :)

5 stycznia 2015

Delikatne jak chmurka i mięciutkie jak puch. Słodkie w sam raz. Bardzo proste i łatwe w przygotowaniu. Idealne na lekkie śniadanie bądź świetny pomysł na deser. Mimo swej lekkości sycą i dodają energii na długo. Polecam!



Składniki:
Przygotowanie:
  1. Płatki, jajka i banana zmiksuj na gładką masę. Odstaw na 10 minut.
  2. Na patelni rozgrzej olej kokosowy lub usmaż na suchej patelni. 
  3. Nalewaj po około 2 łyżki ciasta i wg upodobań posyp kilkoma groszkami czekoladowymi bądź pozostaw bez dodatków.
  4. Smaż po 2-3 minuty z każdej strony.
  5. Podawaj polane syropem klonowym.

7 komentarzy

  1. Próbowałam kiedyś robić takie placuszki, skład dokładnie taki sam, ale miałam straszne problemy z przewracaniem ich :(

    OdpowiedzUsuń
  2. W sam raz żeby wziąć parę w rękę i ruszyć w drogę :)

    OdpowiedzUsuń
  3. bardzo ciekawy pomysł na placuszki :)
    I do tego mega zdrowy :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Szybkie i bardzo dobre! :) Często je kiedyś robiłam, czasami dodając właśnie płatki, czasami mąkę owsianą - zawsze wychodziły pyszne.

    OdpowiedzUsuń
  5. Wyglądają przepysznie :) Bardzo lubię wszelkie owsiane placki, dziś nawet jadłam na śniadanie, ale bez banana :P I bardzo mi się podobają te czekoladowe groszki :P

    OdpowiedzUsuń
  6. znakomicie wygląda :) wypróbuje

    http://nikoladrozdzi.blogspot.com/

    OdpowiedzUsuń