To mój pierwszy zielony koktajl. Przyznaję, że obawiałam się pierwszego "łyka", jednak po chwili wiedziałam, że moje obawy były zbędne, bo koktajl, nawet w takim kolorze jest bardzo smaczny. Zdecydowanie zachęcam do przygotowywania zielonych smoothie!
Składniki (2 porcje):
- awokado
- garść szpinaku (dokładnie 50 g)
- średnie jabłko
- banan (użyłam pół mrożonego i pół świeżego)
- 400 ml maślanki
- 1 łyżka miodu
Przygotowanie:
- Awokado, banana obrać ze skórki, a z jabłka wydrążyć środek.
- Wszystkie składniki zmiksować na gładką konsystencję.
Zdrowo i pysznie :)
OdpowiedzUsuńjak prosto, pożywnie i pysznie :)
OdpowiedzUsuńZawsze obawiamy się tego połączenia ze szpinakiem. Skoro wszyscy chwalą to chyba czas najwyższy zrobić ;)
OdpowiedzUsuńTeż się obawiałam :) I myślałam - "jak to może smakować"? :D Teraz wiem, że się myliłam :)
UsuńKoniecznie zróbcie dziewczyny :)
Uwielbiam szpinakowe koktajle i wg. mnie ze wszelkiej zieleniny on nadaje się do tego celu najlepiej :) Najczęściej robię wersję banan - pomarańcza - szpinak; czasem dodaję gruszkę, ananasa czy jabłko - zawsze wychodzi super :) Twój wygląda bardzo smakowicie i kremowo :)
OdpowiedzUsuńPiękny kolorek :D Musi być bardzo pożywny :)
OdpowiedzUsuńczy mrożony szpinak się nadaje?
OdpowiedzUsuńWydaje mi się, że tak :) Sama mam zamiar wypróbować kiedyś taki szpinak :)
Usuń