Owsianka w słoiku po maśle orzechowym to dobry i sprawdzony sposób na wykorzystanie do końca masła orzechowego, tak aby przypadkiem nic się nie zmarnowało 😂 W ten sposób owsianka także zyskuje na smaku.
Składniki:
- 4 łyżki płatków owsianych górskich
- 150 ml mleka
- 1 łyżka ziaren słonecznika
- 1 łyżka miodu (użyłam mniszkowego od Miody Polskie)
- słoiczek po maśle migdałowym
Przygotowanie:
- W miseczce zalej gorącym mlekiem płatki i odstaw do napęcznienia.
- Na patelni podpraż ziarna słonecznika.
- Do słoiczka przełóż płatki, a na wierzch ułóż uprażone ziarna słonecznika wymieszane z miodem.
Wygląda smacznie! ;)
OdpowiedzUsuńJak ładnie wygląda, od razu przykuła moją uwagę na durszlaku :P
OdpowiedzUsuńtakie słoiczkowe owsianki najlepsze, uwielbiam podanie śniadań w słoiczkach :)
OdpowiedzUsuńWygląda idealnie jak dla mnie ;) Bardzo podoba mi się połączenie słonecznika i miodu (dziś jadłam podobną kanapkę :P)
OdpowiedzUsuńSłoiczkowe owsianki uwielbiam, ale zawsze mam ten problem, że ciężko mi upchnąć owsiankę w słoik, bo na ogół t moje są za małe i część muszę jeść z garnka :/
Znam ten ból :D Ale jak wszytsko nie wejdzie - to dokładnie jak mówisz - reszta prosto z garnka :D
UsuńPomimo, że owsianki nie mogę tykać, to akurat to danie z chęcią bym zjadła :)
OdpowiedzUsuńSmaczne połączenie :)
OdpowiedzUsuńNic tylko językiem wylizać środek xD Szkoda, że nie da się słoiczka wywinąć na drugą stronę :P
OdpowiedzUsuńSmakowity pomysł na wydobycie wszystkich smaków ze słoiczka :D pożyczam
OdpowiedzUsuńbardzo lubię takie owsianki
OdpowiedzUsuńGdzie kochana jesteś? Dawno Cię nie było i się zastanawiamy czy zwyczajnie masz bardzo dużo pracy ;)
OdpowiedzUsuńOoo jak miło, że ktoś tu o mnie pamięta :) Nieobecność jest wynikiem braku czasu :( Powrót na studia, wyjazdy i inne rzeczy na głowie :( Postaram się być częściej :)
Usuń