Owsianka w słoiczku po maśle orzechowym :)

15 lutego 2015

Owsianka w słoiku po maśle orzechowym to dobry i sprawdzony sposób na wykorzystanie do końca masła orzechowego, tak aby przypadkiem nic się nie zmarnowało 😂 W ten sposób owsianka także zyskuje na smaku. 


Składniki:

Przygotowanie:
  1. W miseczce zalej gorącym mlekiem płatki i odstaw do napęcznienia. 
  2. Na patelni podpraż ziarna słonecznika. 
  3. Do słoiczka przełóż płatki, a na wierzch ułóż uprażone ziarna słonecznika wymieszane z miodem.

12 komentarzy

  1. Jak ładnie wygląda, od razu przykuła moją uwagę na durszlaku :P

    OdpowiedzUsuń
  2. takie słoiczkowe owsianki najlepsze, uwielbiam podanie śniadań w słoiczkach :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Wygląda idealnie jak dla mnie ;) Bardzo podoba mi się połączenie słonecznika i miodu (dziś jadłam podobną kanapkę :P)
    Słoiczkowe owsianki uwielbiam, ale zawsze mam ten problem, że ciężko mi upchnąć owsiankę w słoik, bo na ogół t moje są za małe i część muszę jeść z garnka :/

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Znam ten ból :D Ale jak wszytsko nie wejdzie - to dokładnie jak mówisz - reszta prosto z garnka :D

      Usuń
  4. Pomimo, że owsianki nie mogę tykać, to akurat to danie z chęcią bym zjadła :)

    OdpowiedzUsuń
  5. Nic tylko językiem wylizać środek xD Szkoda, że nie da się słoiczka wywinąć na drugą stronę :P

    OdpowiedzUsuń
  6. Smakowity pomysł na wydobycie wszystkich smaków ze słoiczka :D pożyczam

    OdpowiedzUsuń
  7. Gdzie kochana jesteś? Dawno Cię nie było i się zastanawiamy czy zwyczajnie masz bardzo dużo pracy ;)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Ooo jak miło, że ktoś tu o mnie pamięta :) Nieobecność jest wynikiem braku czasu :( Powrót na studia, wyjazdy i inne rzeczy na głowie :( Postaram się być częściej :)

      Usuń