Uwielbiam kaszę jaglaną! Ostatnio dość często spożywam ją na śniadanie, na mleku, z owocami. Niedawno przygotowałam ją nieco inaczej. A dokładnie zblendowałam ją na gładką masę, która przypominała budyń! Wyszło pysznie!
Składniki (1 porcja):
- 30 kaszy jaglanej słodkiej Fresano
- 250 ml mleka
- stewia wg upodobań
Dodatki:
- suszona żurawina Fresano
- duża truskawka
Przygotowanie:
- Zagotuj mleko. Dodaj kaszę i gotuj do miękkości, około 15-20 minut.
- Następnie przełóż do malaksera i miksuj do uzyskania gładkiej konsystencji.
- Przed podaniem ułóż na wierzchu suszoną żurawinę i dodaj truskawkę.
ja uwielbiam budyń jaglany, pycha!
OdpowiedzUsuńBardzo lubię jaglankę w takiej postaci, a najczęściej robię ją z bananem albo z gruszką :) Zazdroszczę Ci tej big truskawy :)
OdpowiedzUsuńMy do miksowanej kaszy jaglanej dodajemy zawsze albo masło orzechowe albo tahinę :D Uwielbiamy taki deser :D
OdpowiedzUsuń