Jedna wersja omletu, jednak z trzema różnymi dodatkami :)
Składniki:
- 2 jajka
- 1 łyżka mąki pszennej
- 1 łyżka mąki pełnoziarnistej
- 2 łyżki pure z dyni (PRZEPIS TUTAJ)
- 1 łyżka budyniu waniliowego
- 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 1 łyżeczka cukru z prawdziwą wanilią
- 1 łyżeczka oleju kokosowego
- dodatki: mieszanka bakalii (Bakeo), dżem wiśniowy, masło orzechowe + banan
Przygotowanie:
- Białka oddziel od żółtek i ubij na sztywną pianę. Z kolei żółtka utrzyj z cukrem waniliowym.
- Do żółtek dodaj oba rodzaje mąki, pure z dyni, proszek do pieczenia i zmiksuj.
- Następnie dodaj ubite białka i lekko zamieszaj.
- Na patelni rozgrzej olej kokosowy i wylej masę. Smaż po kilka minut z każdej strony pod przykryciem.
Ale ślinka cieknie :D Od jakiegoś czasu mamy detoks od dyni ale to dlatego, że już się zapasy kończą i trzeba ją oszczędzać :P
OdpowiedzUsuńWygląda smacznie :)))
OdpowiedzUsuńTwój omlet mi przypomniał, że mam w zamrażarce jeszcze 2 torebki musu z dyni i czas chyba zrobić z nich użytek :P Wygląda przepysznie z tymi dodatkami :)
OdpowiedzUsuńO jejku, jejku. Jakie pyszności. Już tak dawno nie jadłam omleta. Z wielką, nieskrępowaną chęcią bym się skusiła na takiego trójsmakowego- tym bardziej, że wszystkie smaki stanowią idealny miks i pyszny sposób na słodką przyjemność ;) Pozdrowieńka :) Megly (megly.pl)
OdpowiedzUsuń