Batony czekoladowe :)

2 lipca 2015

Batony wyszły przepyszne! A produkty od Agnex sprawdziły się tu idealnie! Są słodziutkie, co jest oczywiste oraz lekko chrupiące z sprawą kawałków migdałów. Polecam, tym bardziej, że ich przygotowanie zajmuje dosłownie chwilkę, gorzej z chłodzeniem, ale i tak nie jest aż tak źle. Są świetne w podróży, do torebki czy na długie spacery! Porządna dawka zdrowej energii.


Składniki (6 batonów):

Przygotowanie:
  1. Migdały i słoneczniki zmiel na gładki pyłek, bądź pozostaw mniej rozdrobnione.
  2. Następnie zmiksuj daktyle i figi, dodaj zmielone migdały i słonecznik, kakao i wodę. Miksuj do uzyskania pożądanej konsystencji - bardziej gładkiej lub z kawałkami owoców/orzechów.
  3. Masę wyłóż na papier do pieczenia. Uformuj prostokąt pomagając sobie zwilżoną łyżką. 
  4. Wstaw do lodówki przynajmniej na 2-3 h. 
  5. Pokrój na 6 batonów i owiń papierem do pieczenia. 
  6. Przechowuj w lodówce! 

4 komentarze

  1. Musiałybyśmy zrobić ich bardzo mało bo wszystkie zostałyby zjedzone od razu :D

    OdpowiedzUsuń
  2. Mmmm... uwielbiam takie przepisy. Proste, szybkie, zdrowe i w dodatku słodkie! :) Jutro robię!

    OdpowiedzUsuń
  3. uwielbiam takie raw batony! do tego tylko kubek owocowego koktajlu i jestem szczęśliwa!

    OdpowiedzUsuń